גוש קטיף

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 13/02/14 12:39 יג באדר א'

שאלה

איך הקב"ה עשה לעמ"י דבר כזה נורא ואכזרי כמו גירוש גוש קטיף איך??!?!?!?! האנשים שגרו שם היו אנשים קדושים וטהורים שהיו חומה חיה בין המחבלים לאחיהם איך הקב"ה עשה לאנשים אלו דבר כזה נורא?!?!

תשובה

שלום לך.
הרבה שאלות יש לנו, ואין לנו מי שיענה תשובות...
גם ירמיהו הנביא (פרק י"ב) שאל את הקב"ה שאלות קשות בענייני אמונה: "מדוע דרך רשעים צלחה?..." ולא סיפר לנו שקיבל תשובה מהקב"ה.
איך הקב"ה עשה לאיוב דברים כל כך קשים וכואבים, בזמן שהוא בעצמן, הקב"ה, מעיד עליו שאיוב הוא "תם וישר וירא אלוקים וסר מרע"?...
ומדוע קרה לנו לפני שבעים שנה האסון הנורא של השמדת מליוני יהודים, נקנים וילדים, נשים וגברים?...
אכן, אלה מבחנים קשים באמונה...