גוי..

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 13/10/16 11:35 יא בתשרי התשעז

שאלה

אני גוי מצד האב,

אבי יהודי המון דורות. בן 38

לא התחתן ואימי גויה לגמרי..

אימי בתהליך גיור לקראת סופו. מאמינה בבורא עולם ומקדשת תתחיל ללכת בצניעות בקרוב ותקיים מצוות לאחר הגיור תהיה בע"ה גרת צדק.

- -

השאלה שלי לכבוד הרב אם בכלל יש לי זכויות ואם מותר לי להניח תפילין לא עליתי לתורה כמובן.. אני מאוד עצוב מהמצב מרגיש חוסר שלמות בחיים בדיכאון הרגשתי יהודי מלידה ובגיל מסוים הבנתי שאני לא..

בוכה מהמצב לפי דעתי אין דבר יותר גרוע בעולם מלהיות גוי.

רוצה לשמור שבת, רוצה ללמוד תורה, רוצה להניח תפילין.

וכמו שהבנתי לעולם לא אוכל להיות יהודי לגמרי גם אם אתגייר.

אין פתרון?

תשובה

בשלב זה אתה לא יכול להניח תפילין.

אבל זה שאינך יהודי לא אומר שאתה בן אדם לא טוב. אתה לא חייב להיות יהודי בכדי להיות צדיק וישר ובעל חלק לעולם הבא. יכולות להיות לך הרבה זכויות, ואתה יכול להיות אדם נהדר וצדיק ולקבל על כך שכר גם בעולם הזה וגם בעולם הבא.
ראה את שבע מצוות בני נח שנתנו לכולם: לא לרצוח, לא לאכול אבר של חיה ממנה כשהיא בחיים, לא לגזול, איסור גילוי עריות, איסור עבודת אלילים, איסור לקלל את א-לוקים ומצוות הקמת מערכת משפטית (זו מצווה יותר כללית) שתשמור על הצדק) - מצוות אוניברסליות ובעלות משמעויות אוניברסליות), הזכויות לא יימחקו לך בגלל שאינך יהודי.

עם זאת, אם ברצונך להתגייר, אם ברצונך להיות שותף בגורלו של עם ישראל אין בכך שום מניעה. לגבי מה שכתבת שאם תתגייר לא תוכל להיות יהודי לגמרי, זה לא נכון - מי שמתגייר הוא יהודי לכל דבר ועניין.

הצעתי לך, אם אתה באמת מעוניין בכך, פנה למכון גיור והתחל את התהליך.