גאולת ארץ ישראל ובניית בית המקדש

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 13/11/01 13:29 כז בחשון התשסב

שאלה

אם אתה שואל מדוע אני לא הקמתי עדיין את ביהמ"ק

או מדוע אני לא השתדלתי על מנת להרחיב את גבולות א"י, השאלה שלך, עם כל הכבוד, שגויה.

אתה צריך לשאול אותי מדוע לא הצלחתי לעשות זאת, או מדוע נסגרו בפניי הדלתות הללו.

אם שאלתי לא הייתה ברורה אחזור ואשאל: עלינו, כציוניים, לקרב את הגאולה. לא להמתין שהמשיח יבוא סתם כך אלא לפעול בעצמינו. אני לבדי איני יכולה לקום אל מול המון הנמצא בארץ המתנגד לכך שאף אעלה אל הר הבית - מחשש לטומאת מתים, מהאמונה שהר הבית שייך לפלשתינים וכדו'. אני שואלת מדוע לא יקומו מנהיגי האומה, מהם עלינו לקחת דוגמה, בכללם הרבנים הראשיים ולא אך אנשי פוליטיקה, ויעשו מעשה לקירוב הגאולה!

תשובה

השאלה היתה ברורה ואני חוזר על רעיון התשובה.
כשם שאדם פרטי מבין שאיננו יכול לבנות היום את בית המקדש או להרחיב את גבולות הארץ, כך גם העם מבין שיש דלתות שסגורות לפנינו היום.
איננו כל יכולים ויש מגבלות לכוחינו.
החזון צריך להיות גדול ככל שאפשר בכל המישורים אבל הדרכים המעשיות קשורות למציאות המעשית.
משל לאדם הנוהג ברכב שאף שמצד הצורך והרצון הוא אמור לנסוע מהר, אם הדרך פקוקה ומלאה בורות ומהמורות לא יוכל לבצע את רצונו.
אף לנו בורות ומכשולים בדרך.
התפילה - לא דבר ריק היא והחזון אף הוא חשוב יחד עם לימוד עניני הגאולה ובזכות כל הדברים הטובים יביא הקב"ה עלינו את גאולתו השלימה.