גאולה

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/01/02 17:26 כא בטבת התשסב

שאלה

מהי "התחלתא דגאולה" ולפי מה החליטו שזמן תחילת הגאולה הוא דווקא זמן תחילת תקומתה של מדינת ישראל?

תשובה

ב"ה

שלומות

אתחלתא דגאולה הוא ביטוי המבאר את עובדת היותנו בתהליך גאולי שאמור להובילנו אל הגאולה השלמה.

הגמ' במסכת סנהדרין מספרת לנו על סימני הגאולה, אלה המבשרים את ראשיתה. בין היתר: "אין לך קץ מגולה מזה שנאמר ואתם ישראל ענפיכם תתנו" וכו'. הרי שפריחתה של הארץ היא ביטוי לתחילתו של ה"קץ". חזרת ישראל לארצו לוותה בהפרחת השממה. ממדבר צחיח הפכה הארץ לפוריה הנותנת פירותיה בעין יפה. כל אלה מהוים סימן לחזרת השראת שכינה. אלה יחד עם קיבוץ הגלויות ועוד מהוים כאלף עדים לתהליך היחודי בו אנו נמצאים. תהליך זה, שאחד משיאיו הוא הקמת מדינת ישראל החל עם ראשית התחדשותה של התנועה הציונית.

בברכה,

שי