גאולה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/04/09 23:14 ה באייר התשסט

שאלה

שלום רב

רציתי לדעת מהי הגאולה?

מזה בוא המשיח?

מהו עולם האמת?

תשובה

שלום

ה´גאולה´ היא התקיימות נבואת משה בשירת האזינו, שלאחר שנגלה בשל עוונותינו ישוב ד´ ויקבצנו וישיבנו אליו. חלקה ודאי קורה בימינו אלה, לאט, כדברי הרב קוק בספריו.

´בוא המשיח´ הוא אחד מעיקרי האמונה לדעת הרמב"ם. ראשונים אחרים חלקו עליו, אך רק על העובדה שזה אינו ´עיקר´. לפי כולם, זו אמונה חשובה ויסודית בתורה.
המשיח הוא המלך הפוליטי והרוחני אשר יקבץ נידחי ישראל וישיבם לאביהם שבשמיים. המהר"ל בנצח ישראל מסביר שלכל שלב בגאולה יש תקופה שלימה לפניו, בבחינתו. על כן, המשיח לא יגיע משום מקום ויעשה ניסים, אלא יצטרף ל´אוירת המשיח´ שתקדם לו ויחזק אותה. גם אוירה כזו ניתן לראות היום.

עולם האמת הוא ביטוי שיכול להתפרש כעולם שלאחר המוות, בו הנשמה עולה לבוראה, או לחילופין להתפרש כעולם שלנו בתיקונו השלם- מה שנקרא ´עולם הבא´- העולם שהולך ובא לתיקונו.

חשוב לשים לב, חז"ל הדריכו לעסוק בתיקון העולם והאשיות בעיקר, ופחות בהבנת והגדרת המושגים הערטילאיים של העתיד לבוא. כדברי הרמב"ם -´לא נדע איך יהיו עד שיהיו´.

כל טוב