בת דתית בחברה חילונית

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 22/07/05 19:01 טו בתמוז התשסה

שאלה

שלום לרב!!!

אני חילוניה ויש לי חברה דתיה.

היא רוצה לעשות בת מצווה לא כמו שאני עשיתי (עשיתי במועדון עם כל השכבה}

היא רוצה להפוך את האירוע ליותר....

יותר... מכובד.

היא רוצה לעשות בת מצווה באולם, רק עם בנות ועם המשפחה.

אני לגמרי מכבדת אותה כי היא מבית דתי

והיא לא יכולה לעשות במועדון ועם בנים.

והנה כאן מתחילה הבעיה... כל השכבה מתחילה לצחוק עליה שהיא לא יכולה לעשות בת מצווה כמו כל הבנות. אני מההתחלה הצעתי לה ללכת לבית ספר דתי כדי שלא יהיו מצבים לא נעימים כאלה....

אבל היא טוענת שהיא לא רוצה בית ספר דתי ואני לא יודעת למה!!! בינתיים היא במשבר...

נ.ב. תודה על העזרה שאתם נותנים באתר הזה!!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יפה בעיני שאת מגלה התעניינות בחברה שלך, ורוצה לעזור לה. כל הכבוד!

בת שבוחרת ללמוד בבית ספר חילוני, צריכה לדעת שהדבר עלול לגרום לה קשיים מסויימים.
אולי המשבר בו היא נמצאת יגרום לה לחשוב בשנית על החלטה זו?

לא כתבת מה עמדת ההורים שלה: לא על הליכתה לבית ספר חילוני, ולא איזו עזרה הם מושיטים לה כשקשה לה עכשיו. אם ההורים מתקשים לעזור לה ולתמוך בה, יתכן שכדאי לה לפגוש דמות אחרת בסביבתה (רב למשל) שתוכל לעזור לה להתמודד.

אני חייב להוסיף משהו שנוגע לכיתה: הבעיה אינה רק של הבת הדתית. היחס של הכיתה אליה נוגע ליכולת של החברה להכיל מישהו שונה במקצת, המתנהג על פי נורמות שהחברה אינה רגילה אליהן. הלעג אותו סופגת הבת הדתית אינו מעיד על סובלנות כלפי האחר.

האם אפשר ליזום מצב בו היא תסביר לכיתה על עצמה ועל דרך חייה כדי שהכיתה תבין ואולי אפילו תעריך?

בהצלחה