בתולתא שפירתא לחילוניה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 09/09/11 14:45 י באלול התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום!

האם בחתונה שברור שהאישה לא בתולה (בהריון וכד') אומרים בכתובה "בתולתא שפירתא"?

אם אמרו וזה לא בסדר,האם יש בעיה בנישואין שלהם?

בתודה

תשובה

שלום רב,
אם אין יודעים כי אינה בתולה אפשר לכתוב לה בתולתא, ואפילו אם חיים ביחד, יש שכתבו כי אפשר לכתוב לה שהעמידה על חזקתה דמעיקרא. וראוי שלא לכתוב, אלא יכתוב כלתא. ולגבי הנישאת בהריוןוהריונה ניכר או ידוע יש לכתוב לה כתובת בעולה.
יש עוד מספר מקומות בכתובה שיש להקפיד עליהם, האחת, סכום הכתובה, והביטוי מהר בתולייכי, וכן הביטוי דחזי ליכי מדאורייתא המורה כי זהו החיוב מהתורה כיון שבתולה היא. היום נהגו להשמיט ולכתב כלתא, ולא לציין מהר בתולייכי, וכן יש שהשמיטו את המילה מדאורייתא. מכל מקום אם החתן מסכים לסכומים ואין כאן מקח טעות, מותר לכתוב לה כתובת בתולה. ולא יציין בתולתא שפירתא. לתוספת עיון אפשר לקרוא מאמרו של הרב בר שלום בקובץ בית הלל (ניתן להורידו מהאינטרנט)

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.