בשר וחלב

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 26/06/14 15:11 כח בסיון התשעד

שאלה

שלום! אם הכנתי עוגה חלבית, ולאחר יותר מ-24 שעות (כבר לא בן יומו), אני רוצה לאפות באותם כלים (קערה וקרס לישה) חלות, האם החלות תחשבנה פרווה ויהיה מותר לאכול אותם בשבת עם כלים ומאכלים בשריים?

תודה

תשובה

שלום
ככלל, אין להשתמש בכלים פרווה לשימוש חלבי.
בדיעבד, אם השתמשת במאכל חלבי קר, אפשר לכתחילה לחזור ולהשתמש לפרווה.
אם השימוש היה בחם, הכלים חלביים. לכתחילה, לא להשתמש לפרווה. אם עברו 24 שעות, מה שיתבשל הוא פרווה. אפשר לערות מים רותחים
על הכלים כדי להחזירם להיות פרווה.

הרב אליקים לבנון
www.yelm.co.il