בשר וחלב במיקרוגל

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 06/01/02 04:12 כב בטבת התשסב

שאלה

אמרו לי שיש לכסות את המאכלים המחוממים במיקרוגל כדי שיהיה ניתן להשתמש בו גם לחלבי וגם לבשרי. אני לא הקפדתי על כך עד כה. האים המיקרוגל טרף? האים יש חובה לכסות את המאכלים? ישנם דברים שהכיסוי שלהם אינו רצוי ומשבש את החימום/בישול שלהם. כיצד יש לנהוג?

תשובה

לתמר שלום וברכה
אצטט שתי תשובות של הרב לבנון רבה של אלון מורה וראש ישיבת ההסדר ברכת יוסף
אחת כיצד להשתמש במיקרוגל לבשר וגם לחלב ןהשניה כיצד להכשיר מיקרוגל שלא כאשר לא הקפידו על כך עד עתה
שימוש במקרוגל
לחלבי - בשרי - ופרווה
1. מקרוגל משומש, שלא הקפידו על הפרדה, יש להכשירו, כמפורט בהלכות הכשרת מקרוגל.
במקרוגל חדש – אין צורך, כמובן.
2. לפני החימום, יש להניח על הצלחת המסתובבת, משטח הפרדה בין הכלי המתחמם, לבין צלחת המקרוגל.
משטח ההפרדה צריך להיות מקרטון, פוליגל או תחתית רפיה (המיועדת להנחת סירים חמים).
יש לייעד משטח אחד לחימום בשרי, ואחד לחלבי (שלישי לפרווה, לפי הצורך) ולסמן את המשטח בצבע, כדי לא להתבלבל.
3. לעטוף את הכלי המתחמם, בשקית ניילון.
העטיפה, אין צורך שתהא סגירה הרמטית, אלא די בסגירה ע"י תחיבת שולי השקית אל מתחת לכלי.
4. כאמור, לא להניח אף כלי ישירות על צלחת המקרוגל. תמיד להניח על משטח ההפרדה המתאים, החוצץ בין הכלי לבין צלחת המקרוגל.

הכשרת מיקרוגל
הכשרת צלחת הזכוכית
-ניקוי היטב
-הגעלה במים רותחים
(אפשר להגעיל בסיר גדול מאד.אם אין סיר גדול,אפשר לחמם מים בתבנית אפיה – על גבי כיריים.
לכסות בתבנית נוספת כדי לאפשר רתיחה.
לשקע את הצלחת במים שבתבנית או בסיר.אם לא ניכנסת לגמרי,לסובב או להפוך אותה בתוך המים,
וכך מוגעלת כולה)
2.ניקוי המקרוגל- לפי הוראות ניקוי של היצרן.,ניקוי העיגול עם הגלגלים.
3.הכשרה.
להחזיר את הצלחת למקומה.
לשים 2 כוסות מים.
לחמם כ- 10-15 דקות,עד שהמים מתאדים,כחצי מכל כוס.