בשר וחלב אצל שוטה.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/01/03 23:07 ח בשבט התשסג

שאלה

אני מתנדב במוסד לחינוך מיוחד.

נתקלנו בבעיה, שילד, שהוא ללא ספק שוטה גמור (לא מדבר, לא אוכל לבד וכו'),מקבל לאכול חתיכה של בשר אך מיד לאחר מכן מסרב לאכול יותר.

אי- האכילה אינו נובע משובע, אלא מבעיה מוחית.

גם אם לא יאכל, לא יגיע למצב של פיקוח נפש.

האם מותר להאכילו חלב מיד לאחר הבשר? (אין אפשרות לשטוף את הפה)

האם צריך להשתדל להימנע מלהאכילו חלב?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית יישר כוח על התנדבותך במוסד זה.

במציאות שמתוארת בשאלה מותר .
אם יש אפשרות שהוא ישתה משהו כמו קולה או מים בין לבין אז זה מידת חומרא .
בעיקרון אדם שהוא שוטה גמור אינו חייב במצוות כלל.
אך אם אתה מברך או מתפלל והוא שומע ממדת חומרא זה דבר טוב .כי אף שהוא לא מבין בכל זאת "נשמתו" שומעת את הברכה ואת התפילה.

בברכה,

עוזיאל