בר מצווה בבי"כ רפורמי

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 14/05/11 23:10 י באייר התשעא

שאלה

בס"ד

יש לי אח אחד והוא ומשפחתו אינם דתיים. הם עורכים בקרוב בר מצווה לבנם בבית כנסת רפורמי.הארוע כולל עליה לתורה ולאחריה ארוחה והכל יתנהל בע"ה בבית הכנסת הרפורמי

האם מותר לי ולמשפחתי להשתתף בטכס בר המצווה שנערך בבית הכנסת הרפורמי?

האם מותר לנו להשתתף בארוחה שתיערך לאחר העליה לתורה בבית הכנסת הרפורמי?

תשובה

שלום.

בכתובת הבאה הרב דב ליאור מתייחס למקרה דומה:
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=19594

בכל אופן לדעתנו בוודאי שאין להתפלל איתם (אפשר להתפלל קודם לכן בנץ)
וכן אין לקחת חלק פעיל באירוע.
בעניין הארוחה יש גם בעיה של כשרות.

בברכה,
אוריה.