ברסלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/09/02 23:47 טו בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד.

שלום,

אני נורא מתעניינת בחסידות ברסלב..

ורציתי לדעת אם יש בעיה בחסידות ברסלב מכיוון שיש כמה אנשים שמתנגדים אליה, וגם ראיתי באתר שאלות ששאלו אם יש עם זה בעיה, והרבנים ענו שהם לא יכולים לתת לזה ציונים ושיש כל מיני סיבות למה מתנגדים ויש כל מיני סיבות למה זה טוב...

לפי איך שהרבנים ענו על התשובה קיבלתי רושם שזה מותר אבל, הם לא מציעים...

אך, בנוסף ראיתי כל מיני תשובות של רבנים שמצטטים את ר' נחמן מברסלב.

זה קצת סותר, לא?

רציתי לדעת מה דעתך...

ורציתי גם להגיד שקראתי כמה תשובות שלך ונורא נהנתי לקרוא אותם!!!

כל פעם היתחזקתי יותר ויותר מתשובותיך...

המילים בהן אתה מישתמש, והתוכן! אתה אומר את זה בצורה כ"כ יפה! כ"כ מחזקת!

זה ממש ניפלא!!!!

ואני בטוחה שלא רק אני חושבת כך! לדעתי אני ממש בורכתי כאשר שמעתי על האתר הזה!

תשובה

ב"ה

שלום.

תודה על המחמאות.

אם את רוצה להכיר לעומק את חייבת ללמוד!!
כן ללמוד את התורות של רבי נחמן ושל רבי נתן תלמידו.
רק כך .זו הדרך.
ולא להיות ניזונים מסיפורים ומשברי שמועות ומאגדות יפות. ללמוד בצורה בלתי אמצעית -ישירות.
ואז תרגישי את הנועם שיש בלימוד התורה.

זכות הצדיקים תגן עלנו אמן.

"כל העולם כולו גשר צר מאוד,
והעיקר.
לא לפחד כלל.

עייני גם ב :
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9078
בתוך אתר yeshiva.org.il יש אינדקס אתרים ושם תוכלי למצוא אתר של חסידי ברסלב.

בברכה,

עוזיאל