ברכת כהנים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 10/05/05 11:46 א באייר התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב!

שאלתי היא מדוע יחש חילוק בין ספרדים ואשכנזים לגבי עליה לדוכן של כהן שלא נשא אישה? ומה המקור של זה? או מה הסיבה?

והאם כאשר יש רק כהן ספרדי אחד שעוד לא נישא אז מותר לו לעלות או שעדיי'ן אסור!?

תודה מוטי!

תשובה

שלום וברכה

למנהג ספרד כהן שאינו נשוי נושא את כפיו ועיין בשו"ע סימן קכ"ח מ"ד. לגבי מנהג אשכנז התפתח מנהג שנושאים כפים רק' שנמצאים בשמחה. לכן, נהגו שלא לשאת כפים אלא ברגל ולא בימי חול ואפילו בשבת. למעשה, המנהג שלא לשאת כפים ברגל נשאר עד היום בחוץ לארץ והמנהג שכהן רווק לא ישא כפיו אינו נוהג וכפי שפסקו האחרונים.
למעשה, כהן אשכנזי וכמובן כהן ספרדי שהם רווקים נושאים כפיהם

בברכה
מאיר נהוראי