ברכת המזון

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 29/07/18 16:30 יז באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. מה כמות הלחם שלאחר אכילתה יש לומר ברכת המזון? האם גם על פת לחם? על פיתה? על לחמניה אחת?

2. בקשר לתשבותך הזו: https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=85590 האם אין לאכול בזמן נסיעה או בפארק שעשועים או תוך כדי הליכה? כי איך נברך אח"כ ברכת המזון או ברכה אחרונה?

3. מה היא "ברכה אחרונה"? (אני בשלבי לימוד)

תודה רבה

שבת שלום

תשובה

בע"ה

שלום רב,

ברכת המזון מברכים על אכילה יש בה לפחות "כזית",כלומר כ27 סמ"ק. (בערך קופסת גפרורים).

לכן: פרוסת לחם, לחמניה , פיתה וכד' - צריך לברך אחריהן ברכת המזון.

ברכה אחרונה היא ברכה שמברכים לאחר האוכל, על פרות וירקות, בשר ,מוצרי חלב ,דגים וביצים - "בורא נפשות רבות...."

על מיני מאפה - ברכה מעין שלש, - "על המחיה ועל הכלכלה", וגם על פרות שבעת המינים.

אם התחלתי לאכול ובדעתי מראש היה להמשיך במקום אחר - אני יכול להמשיך ולברך במקום שסיימתי.,לכן ניתן לברך ברכב או בפארק, אם כשנטלתי ידיים חשבתי שמשיך במקום אחר. אחרת - באמת אסור לעזוב את המקום ללא ברכה, ולכל היותר ניתן להתחיל אכילה חדשה במקום השני.

בברכה, אליעזר