ברכת המזון

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 23/01/19 14:02 יז בשבט התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום!

יש לי מס' שאלות:

1. האם מותר לברך ברכת המזון בעמידה? או שחייבים בישיבה? האם מותר בישיבה על הקרקע?

2. מתי צריך לברך ברכת המזון גם כשלא אוכלים לחם?

אם אכלתי ארוחה משביעה ולא אכלתי לחם- האם אני צריכה לברך ברכת המזון?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ראוי לברך ברכת המזון בישיבה באופן מסודר כי ברכת המזון מורה על קביעות ונקבעה על קביעות סעודה ועוד שברכת המזון היא מדאוריתא ואנו נוהגים בה כבוד מלא.

אפשר לשבת על הרצפה ונהגו לחצוץ בין הבשר לבין הקרקע.

ברכת המזון נתקנה אך ורק על סעודה עם לחם למרות שכתוב :"ואכלת ושבעת וברכת" אבל קבלו חכמים שעל אכילה עם לחם מדובר.

בברכה

למידע נוסף על ברכת המזון