ברכת הכלה-די דחוף.

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 30/08/05 16:56 כה באב התשסה

שאלה

שלום!!

בע"ה אחותי מתחתנת בעוד כשבועיים,היא איננה דתיה,אך באה מבית דתי.

היא חיפשה את ברכת הכלה שנהוג לומר לפני החופה,ומצאה כמה גרסאות.

(היא שאלה ואמרו לה שזה מנהג לקרוא את הברכת כלה...זה נכון?)

היא אמרה שהיא לא מתחברת לשום גירסא...כמובן שאם לא תהיה לה ברירה היא תאמר מה שיש אבל שאלתי היא,אם זהו אכן מנהג,אם יש תפילות אחרות שנהוגות להאמר ע"י הכלה לפני החופה.אם כן מהן?או היכן אפשר למצוא?

אני חושבת שעדיף שהיא תקרא תפילה שהיא יותר מתחברת אליה...

תודה רבה.

תשובה

שלום רב
אין אכן תפילה אחת וכדאי שתאמר כל תפילה שתמצא חן בעיניה או מזמור תהילים שתמיד טוב לאומרו.