ברכת הגומל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/02/02 10:15 כב בשבט התשסב

שאלה

מה מקור המנהג לברך הגומל לאחר חזרה מחו"ל או לאחר טיסה ? האם בימינו שבטיחות הטיסה גבוהה מבטיחות הנהיגה בדרכים עדיין יש לברכת הגומל מקום לאחר טיסה ?

אני טס לחו"ל במסגרת עבודתי בתדירות גבוהה (לפחות פעם בחודש). האם יש צורך לברך כל פעם בחזירתי "הגומל" ?

תשובה

בס"ד

ההלכה אומרת כי הנוסע מעיר לעיר נסיעה רצופה למעלה מ–72 דקות, וכן הטס ממקום למקום 72 דקות מברך ברכת הגומל. כי עצם היציאה מהעיר יש בה סכנה

ואע"פ שרבים רבים נוסעים לא קורה להם דבר - אעפ"כ הם במצב סכנה, סכנה שעוברים בשלום ויש על זה חובת תודה אע"פ שזה תדיר.

גם השמש זורחת כל יום ואנו מברכים על כך כל יום יוצר המאורות.
וכך גם התודות על ההצלה.

אנשים הנוסעים יום יום באופן קבוע, מברכים פעם בחודש.