ברכת הגומל- דחוף!!

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 16/10/06 16:22 כד בתשרי התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לפני שבוע נסעתי במכונית בכביש מהיר וכנראה שהיה משהו מחליק על הכביש, דבר שגרם לכך שהרגשתי שאין לי שליטה על האוטו , ולכן בלמתי וכמעט נכנסתי במכונית שלפני, והתברר כי שתי המכוניות לפני עשו תאונה כתוצאה מאותה החלקה.. לי לא קרה ב"ה כלום, וגם לאוטו לא..אבל ההרגשה היתה בהחלט מפחידה...

האם אני צריכה לומר הגומל??

וכמה זמן מהאירוע אפשר לומר את ברכת הגומל?

תודה!

תשובה

שלום
הגדרת חיוב ברכת הגומל היא שאדם היה בצרה וניצל ממנה, אך לא שכמעט היה בצרהנ ולא נכנס אליה. לפי תיאורך אין כאן חיוב ברכה אך חיוב הודאה לה' ישנו גם ישנו או בנתינת צדקה, קיום מסיבת הודאה צנועה ובה יש לפרסם טובתו של ה'

בברכה
אלישע פיקסלר