ברכות

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 07/09/05 18:28 ג באלול התשסה

שאלה

שלום,

יש לי כמה שאלות בנושא ברכות.

1. שתיית מים. במשך היום בכל פרק זמן קצר אני שותה מספר לגימות מים, לאו דווקא תחת אותה קורת גג. האם עלי לברך לפני כל לגימה כזו? או שמא אפשר להתכוון בבוקר על כל היום?

2. סוכריות ומסטיקים. אני נוהגת ללעוס מספר מסטיקים ביום (או סוכריות). מה דין ברכה ראשונה שלהם וברכה אחרונה? ושוב האם אפשר לכוון בתחילת היום על כל אותו יום? האם אחרי כל סוכריה יש צורך לברך בורא נפשות?

תודה רבה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב
א.בעקרון את צריכה לברך כל פעם מחדש,אם את מחליפה מקום או מבנה.
ב.נדמה לי שאין שיעור לחייב ברכה אחרונה.לגבי ברכה ראשונה עייני בסעיף הקודם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן