ברכות

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 21/04/05 20:47 יב בניסן התשסה

שאלה

שלום!

ברצוני לשאול שאלה שיכולה להיות די מצחיקה ואני מקווה שתענה לשאלתי למרות הכל.

כאשר אנחנו מברכים על למשל כוס מים אנחנו מקדשים את המים הנוכחים נכון?

אז למה שכשאני לוקחת מים חדשים מהברז לא מברכים שוב? הרי צריך גם אותם לקדש?

יכול להיות שהשאלה די מצחיקה אבל אותי היא די סיקרנה אשמח אם תענה לשאלתי..

בתודה רבה....

ורד

תשובה

שלום

ברכת הנהנין זו ברכה שמתירה לך את ההנאה מהדבר והיא אינה מקדשת את המים. לכן, כל זמן שאת קשורה לאותה הנאה אין את מברכת פעם נוספת.הברכה נדרשת רק במקרים של הפסק והיסח הדעת

בהצלחה
מאיר נהוראי