ברכות

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 15/06/11 21:13 יג בסיון התשעא

שאלה

אם בצק של פיצה עשוי עם לבן או שמנת וקמח תופח וללא שמרים גם צריך לברך המוציא?

מה מברכים על מאפינס פיצה עם אותו הרכב. ומה מברכים על מאפינס שמכיל ירקות וגבינה למשל.

תשובה

שלום רב.
ההלכה נותנת כמה הגדרות שונות למושג 'פת הבאה בכיסנין', שהוא הדבר עליו מברכים מזונות ולא המוציא.

ישנה מחלוקת בין האשכנזים לספרדים האם כשבבצק מעורב משהו אחר ממים (חלב, סוכר, מיץ)שטעמו מורגש, מברכים מזונות (ספרדים) או המוציא (אשכנזים). גם האשכנזים יברכו מזונות כשהכמות תהיה כה גדולה עד שלא יהיה מדובר בלחם אלא בעוגה (למשל).

ממילא, פיצה שהבצק שלה נילוש בלבן או שמנת וטעמם מורגש בבצק, הרי שהספרדים יברכו מזונות והאשכנזים המוציא, אלא אם כן נוכחות השמנת וכיו"ב תהיה דומיננטית מאוד - ואז גם האשכנזים יברכו מזונות.

ויש להוסיף - שכשקובעים סעודה על פיצה (לחלק מהפוסקים זה תלוי בכמות של אכילה, כשני משולשים, ולחלק מהם זה תלוי בדעתו של האדם - האם יושבים לאכול ארוחה סביב הפיצה) אז בכל מקרה יש ליטול ידיים ולברך המוציא.

כל טוב

אורי