ברכות

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 22/06/15 11:44 ה בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

מבקשת להבין מדוע בברכה " מי שברך..." מקדימים את רחל מלאה.

תודה רבה

תשובה

בפשט הדברים המקור הוא בברכתם של אנשי בית לחם לבועז ביום חתונתו עם רות : "יִתֵּן ה' אֶת הָאִשָּׁה הַבָּאָה אֶל בֵּיתֶךָ כְּרָחֵל וּכְלֵאָה אֲשֶׁר בָּנוּ שְׁתֵּיהֶם אֶת בֵּית יִשְׂרָאֵל "
יש הסברים רבים בין הפרשנים לגבי ההעדפה של רחל ע"פ לאה, בין אם זה בשל העדפתו של יעקב ובין אם זה בשל הדרך בעבודת השם שכל אחת מייצגת. רחל מייצגת את הדרך (לכן היא נקברת בדרך אפרתה) ולאה מייצגת את התכלית והיעד (שממנה יוצאת מלכות בית דוד). כדי להגיע ליעד יש דרך ארוכה בפנינו.