ברכות על האוכל.

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 15/07/04 23:45 כו בתמוז התשסד

שאלה

שלום רב.

אני בת 14 ובחצי שנה האחרונה אני מרגישה שמאוד התחזקתי במצוות. אך יש לי עדיין את הבעיה של ברכות על האוכל (לפני ואחרי).

אף פעם לא ממש ברכתי, לא הקפדתי. ועכשיו אני לא יודעת מה צריך לברך על כל דבר.

ואני קצת נבוכה לשאול אחרים,כי אז הם יתפלאו שאני לא יודעת, הרבה פעמים יצא לי כשחברות שלי ברכו כולם ביחד, ואני הייתי צריכה לעשות בשקט עם השפתיים בכאילו.

אשמח מאוד אם תעזור לי.

תודה רבה רבה,וסליחה אם מרחתי טיפה את השאלה.

תשובה

שלום רב
תמשיכי להתחזק בקיום מצוות כפי שאת אכן עושה
בעניין הברכות עליך לדעת שישנם חמישה סוגי ברכות
1. לחם לחמניות פיתות וכד' ברכתם המוציא לחם מן הארץ.ובסוף ברכת המזון
2 .עוגה עוגיות בורקסים וופלים וכד' ברכתם בורא מיני מזונות.בסוף ברכת על המחיה
3.פירות הגדלים על העץ כגון ענבים תפוחים שזיפים אפרסקים וכד' ברכתם בורא פרי העץ ובסוף שהכל נהיה בדברו לגבי ענבים ברכתם מעין שלש "על העץ".
4.ירקות ופרות שאינם גידולי עץ אלא אדמה כגון עגבניה מלפפון אבטיח מלון גזר וכד' ברכתם בורא פרי האדמה.ובסוף שהכל נהיה בדברו.
5.דברים שאינם גדלים באדמה כגון בשר דגים ביצים מים גלידה וכד' ברכתם שהכל נהיה בדברו. ובסוף שהכל נהיה בדברו.
6.יין ברכתו בורא פרי הגפן ובסוף מעין שלש "על הגפן" וכו'
מזה תלמדי על הכלל
מיכאל ברום