ברכות השחר תפילין

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 23/10/18 16:40 יד בחשון התשעט

שאלה

לכבוד צוות המשיבים

אני מעוניין להגיד כול יום את ברכות השחר ולהניח תפילין בביתי אך יש לי 2 שאלות שאני צריך תשובות ממכם

אני מתחיל לעבוד כול יום בשתיים וחצי בבוקר בחלוקת עיתונים וחוזר בשעה שבע בבוקר ואז אני כבר מכין את ילדיי לבית הספר

שאלה ראשונה מתי אני יכול להגיד ברכות השחר אם אני עושה את כול הפעולות האלה

שאלה שנייה איזה פרשיות אומרים מהסידור כאשר מניחים תפילין ומתי אסור להניח אני צריך להיות בטוח כדי לא לעשות שגיאות

תודה אושרי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אשריך שאתה מתקדם בעבודת ה'.

את ברכות השחר כשאתה קם ולאחר שתסיים עם הילדים תניח תפילין ותקרא קריאת שמע וטוב גם להתפלל תפילת 18

ולהלן ביאור בעניין שאלותיך מספרי פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א וטוב יהיה אם תקרא את הספרים באתר ישיבה בקישורים המצ"ב

http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=513

בהצלחה אייל משה

- זמן ברכות השחר למי שקם באמצע הלילה

לכתחילה יש לברך את כל ברכות השחר סמוך עד כמה שאפשר לקימה מהשינה, ואין צורך לאומרם דווקא אחר שיעלה השחר. ולכן הקם לפני עלות השחר כדי ללמוד תורה או כדי לעבוד או לכל מטרה אחרת, יאמר מיד לאחר הקימה מן השינה את ברכות השחר. אבל לפני חצות הלילה אין לברך את ברכות השחר, ולכן אדם שקם מן השינה לפני חצות, ימתין עד לאחר חצות הלילה, ואז יברך את ברכות השחר. ואם ברך את ברכות השחר לפני חצות הלילה לא יצא (מ"ב מז, לא; כה"ח כט)

לגבי ברכת "הנותן לשכוי בינה", כתב השו"ע מז, יג, עפ"י הרא"ש והטור, שימתין מלאומרה עד שיאור היום. וכתב המ"ב מז, לא, ובבאו"ה שם, שהאחרונים (מ"א בשם הזוהר, פר"ח, הגר"א) הסכימו שגם ברכה זו יכול לברך קודם שיאיר היום. אך הח"א כתב שלכתחילה יש ליזהר שלא לברך אותה קודם שיאיר היום כל זמן שלא שמע קול תרנגול. ובדיעבד, סיכם המ"ב, שיצא אפילו לא שמע קול תרנגול, ובתנאי שיברך אותה מחצות הלילה ואילך. ובכה"ח ל כתב בשם הפר"ח והחיד"א, שלהלכה ולזוהר לכתחילה אפשר לברך אותה אחר חצות לילה. וכך כתבתי למעלה, הואיל ובדיעבד כולם מסכימים שיצא בזה, ויש לחשוש שאם נחלק בין ברכות השחר יגרום הדבר לשכחה או טעות.

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=514

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן