ברכות השחר כשלא הולכים לישון

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 29/07/18 16:25 יז באב התשעח

שאלה

לפי הספרדים, אם לא ישנתי כל הלילה, ואני מתכוונת ללכת לישון רק בצהרים, ולא בטוח שאני אקום לפני שיחשיך, יש לומר ברכות השחר והתורה עכשו? נטילת ידים ו"מודה אני" אני מניחה שלא צריך, נכון?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום שלי!

את ברכות השחר יש לברך בבוקר. ברכות אלו באופן כללי אינן קשורות דווקא לשינה, אלא הם נתקנו על הנאה כללית, ולכן אין עניין לברך אותם אחרי שתשני ביום, אפילו שהיית ערה כל הלילה, אלא את צריכה לברכם כאשר מתחיל היום.

באופן כללי למנהג הספרדים מי שהיה ער כל הלילה מברך את כל ברכות השחר, וטוב שאת ברכות "א-לוהי נשמה", ברכות התורה ו"המעביר שינה", ישמע ממי שכן ישן בלילה, אך אם אין כזה אפשר לברך את כל הברכות לבד.

לגבי ברכת נטילת ידיים, הספרדים נהגו של לברך, אך וודאי שאם מתפללים צריך ליטול ידיים לפני.

אמירת "מודה אני" אינה שייכת אצל אדם שהיה ער כל הלילה.

בהצלחה!

אורי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן