ברכות השחר וברכות התורה לאחר נסיעה לילית

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 09/09/03 06:37 יב באלול התשסג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לכבוד תורתו.

אני מבקש לדעת מה עלי לעשות בנושא ברכות השחר וברכות התורה כאשר אני נוסע נסיעה לילית באוטובוס, נסיעה המתחילה קצת אחרי חצות הלילה המצוין בלוחות או קצת לפניו (אם יש חילוק בין 2 המקרים אשמח לדעת מהו), ומסתיימת אחרי עלות השחר אך לפני הנץ החמה.

אופי השינה הוא בדרך כלל ברציפות מתחילת הנסיעה עד סופה, אך לעיתים קיימות התעוררויות של כמה שניות לתוך מצב של נמנום וחזרה למצב תרדמה רגיל.

אם זה משנה משהו, אני אשכנזי.

לא עומד לרשותי אף אדם שיגיד את הברכות ואני אגיד אחריו אמן.

בתודה מראש לכבוד תורתו על הזמן שהקדיש לי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
כאשר אתה קם לאחר עלות השחר תברך את כל הברכות כולם - ברכות התורה וברכות השחר.
בברכה,
צבי קוסטינר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן