ברכות השחר בצהריים?

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 20/01/20 15:26 כג בטבת התשפ

שאלה

שלום וברכה...

רציתי לדעת כמה פרטים בקשר לברכות השחר..

עד כמה זמון אחרי שהתעוררתי אפשר להגיד ברכות השחר...????

לא משנה מתי אני נמתעורר מהשינה תמיד אני יגיד ברכות השחר?? נגיד אני קם ב- 2 בצהריים אני צריך להגיד??

אם אדם מתעורר משנתו נגידבבוקר לעשות את צרכיו ואחרי זה חוזר לישון הוא צריך להגיד?

תודה רבה ויישר כוח!! טל...

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

ברכות השחר הן בעצם כמו ברכות הנהנין, אנו מודים לקב"ה על הכוחות שנתן לנו ונתן באופן כללי בעולם.

(ר' משנה ברורה בתחילת סימן מ"ו בשו"ע)

לכן צריך לברך עליהן מתי שקם (אפילו אחרי התפילה)

ואפילו ב 2 בצהריים...

(כמובן שאז כבר אי אפשר להתפלל שחרית- אז כדאי לקום לפני כן...)

ברכות התורה- צריך לברך לפני התפילה. אם שכח לברך לפני "ברכו" יכוון בברכת "אהבה" לפני שמע ישראל וילמד מייד לאחר התפילה מעט תורה- ואז יוצא ידי חובה בברכת "אהבה" ולא מברך שוב ברכת התורה.

על נטילת ידים- צריך לטול ולברך עוד לפני התפילה.

אדם שמתעורר ומתכווין לחזור לישון-

יזהר שלא לגעת בפתחים שבגוף (פה, אזניים, נחריים ופתחים מוצנעים)

אם הולך לשרותים ישטוף ידיו ויברך "אשר יצר" ויחזור לישון. את שאר ברכות השחר יגיד כשיקום.

בברכה,

אור

צוות ישיבת צפת

לנוסח ברכות השחר