ברכה ראשונה אחרי אחרונה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 08/07/15 10:01 כא בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

למדתי שאם אני רוצה לאכל משהו מייד אחרי שבירכתי ברכה אחרונה עלי לשהות מעט, אם אפשר גם לשנות מקום, ורק אז לברך.

רציתי לשאול האם הדין הזה חל גם במקרה שהייתי צריכה לברך את הברכה הראשונה גם אילו לא הייתי מברכת את הברכה האחרונה (כי ממילא אין עניין של ברכה לבטלה.)

לדוגמה: אם אכלתי סעודה עם לחם, בירכתי ברהמ"ז ועכשיו אני רוצה מייד מסטיק: הרי גם אם הייתי אוכלת אותו בתוך הסעודה הייתי צריכה לברך עליו שהכל בנפרד, אז כעת מותר לי לברך עליו שהכל מיד אחרי ברהמ"ז או שעלי לשהות?

תודה רבה!

תשובה

שלום
אין צורך לשהות.
בברכה אייל משה