ברכה על נרות חנוכה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 09/12/06 17:39 יח בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב,

בתי לומדת בגן ילדים שבו ישנם ילדים מבתים שומרי מצוות ומבתים שאינם כאלה.

את מסיבת החנוכה קבעה הגננת מספר ימים לפני החג, בשל חופשת החג.

נתבקשתי על ידי הגננת לבצע הדלקת נרות במסיבה.

מובן לי שמדובר במצב בעייתי, וטוב היה אילו המסיבה הייתה בימות החג.

אלא שתחושתי היא שחלק מילדי הגן לא יזכו לשמוע ברכה על הנר בבתיהם במשך החג, כך ש"משום חינוך" מאוד הייתי רוצה לברך על הנרות, אפילו בשם ומלכות, כדי לזכות את הציבור

אשמח לשמוע את דעתו של הרב בעניין, ואם יוכל להפנות אותי בדבריו גם למקורות שאוכל לבדוק בעצמי.

בברכת חג אורים שמח,

דוד

תשובה

שלום וברכה
ברוב המקומות גם במסגרות הדתיות מקיימים את מסיבת החנוכה לפני החג, גם מהסיבה שבימי החג התלמידים בחופשה.
ניתן לברך ללא שם ומלכות אין כל צורך שהזכיר שם שתהיה ברכה לבטלה, אם כל הצער על אלו שלא ישמעו את הברכות בביתם אין זו סיבה לברך לא בזמן של קיום המצווה.
במיוחד שבמצב שעליו אתה שואל אין כל עדיפות ודי להדליק את הנרות ולברך ללא שם ומלכות, "ברוך אתה ה', אלוקינו וכו'"
בברכה