ברכה מתוך שבע ברכות בחופה לאדם שאינו דתי

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 30/05/01 10:50 ח בסיון התשסא

שאלה

האם יש מניע מכיבוד באחת מהברכות במעמד החופה אדם שאינו דתי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

רונן שלום
אם ישנה ודאותשאותו אדם בקי בלשון הברכה ולא יסרס אתהמילים הקשות יחסית ושאינן מוכרות בדרך כלל לאנשים חילונים הרי שאין מניעה כלל לעשות זאת.
אמנם אם מדובר באדם שעשה מעשה חריג להכעיס כגון כהן שנשא גרושה או אדם שנשא אשה גויה ללא גיור או מי שמקיים יחסים אסורים וכו' הרי שאין לעשות כן
בברכה
הרב אורן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן