ברכה ליד גויים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 28/11/14 12:32 ו בכסלו התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובדת במקום שעובדים איתי גויים.

מכוח ההרגל אני מברכת ברכות שונות בקול, ברכות על מזון, ברכת אשר יצר וכו׳

הגויים עונים לי אמן, רציתי לדעת אם ישנה בעיה עם זה ואני צריכה לעשות השתדלות לברך לעצמי או שזה בסדר?

אשמח לתשובה בהקדם נושא זה מטריד אותי מאוד!

שבת שלום ובשורות טובות לכל עם ישראלף

תשובה

שלום
מותר להם לענות, ואם הם מברכים גם אנחנו יכולים לענות אמן על ברכתם (אם אינם עובדי ע"ז) כמו שכתב השו"ע "השומע גוי שמברך ברכה במקום שראוי לאומרה, כגון לפני אכילה או אחריה, ראוי לשומע לענות אחריו אמן, שכן כוונתו לשמיים. ואם יש חשש שהוא מכוון לעבודה זרה, למרות שהוא אומר את הברכה בנוסח שלנו, אין לענות אחריו אמן (שו"ע ורמ"א רטו, ב, מ"ב יב).

חלק מחזון אחרית-הימים: "כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים".(מלכים ב´ פרק ח´) משמע שגם לגוי יש מקום לבוא ולהתפלל בבית-המקדש וכתב הרמב"ם בהלכות מלכים פרק י "בן נוח שרצה לעשות מצוה משאר מצוות התורה, כדי לקבל שכר*אין מונעין אותו לעשות אותה כהלכתה. ואם הביא עולה, מקבלין ממנו. נתן צדקה, מקבלין ממנו".

בברכה
אייל משה