ברית מילה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 10/06/02 02:01 ל בסיון התשסב

שאלה

האם תינוק שלא מלו אותו , ונולד לאם יהודייה (חילונית) יחשב עדיין יהודי ? ואיך אפשר לשכנע אם כזאת כן למול את בנה ?

תשובה

שלום.

בן לאם יהודיה שלא מלו אותו - נחשב יהודי.

לא תמיד אפשר לשכנע אם שלא רוצה בכך למול את בנה.
ראשית, המילה היא מצוה מן התורה.
יש לזכור שעם ישראל מל את בניו מזמנו של אברהם אבינו!
לא במקרה הפכה המילה לסמל יהודי, שיהודים מסרו עליו את נפשם בכל הדורות.
רוב מוחלט של היהודים בארץ מלים את בניהם, וכן רוב יהודי הגלות.
אפילו יהודים שהקשר שלהם ליהדותם אינו כל כך חזק, עושים זאת מתוך תחושת הזדהות עם העם היהודי וההסטוריה שלו.

יתכן שהאם חוששת מכך שהמילה פוגעת בילד, או מכאיבה לו וכיוצא בזה. אפשר להראות לה נתונים על כך שאין פגיעה בילד, ושהכאב אינו רב.
ישנם מוהלים רבים מנוסים ומומחים שניתן לבטוח בהם.

בברכה
ישראל סמט