ברית מילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 06/06/02 09:49 כו בסיון התשסב

שאלה

בס"ד כ"ז סיון תשס"ב

לכבוד הרב קרים

במקרה של מבוגר העושה ברית מילה בבית חולים ע"י רופא אורולוג שאינו שומר תורה ומצוות מה הדין?

תשובה

אדם הנימול בגיל מבוגר ע"י רופא אורולוג בבית חולים יקפיד על הדברים הבאים:
1.הרופא המל יהיה אדם שומר תורה ומצוות כי אחרת הוא אינו מתכוון למצוה.
2.רצוי שהדבר יעשה ע"י הרדמה מקומית כדי שהנימול יהיה במהלך הברית בדעה שנכנס בבריתו של אברהם אבינו ואם אי אפשר יעשו הרדמה כללית.
3.מכיון שאי אפשר שכל גופו של הנימול יהיה על ברכי הסנדק, ראוי שראשו יונח על ברכי הסנדק.