שאלה
לצוות רבני צהר, שלום
אני בת 25 ועומדת להיות לראשונה אמא וילדי הראשון, שיוולד, הוא בן. כמובן, שאני ובעלי עומדים לעשות לו ברית מילה. לפנינו עומדות, לצערי, שתי בעיות, שעדין לא ברור לי כיצד הן ישפיעו בפועל על המצב. 1. אינני רשומה כיהודיה בתעודת הזהות. (בעלי כן) 2. התברר לי, כשהתחלתי לבדוק, כי המילה עולה כסף רב, במיוחד אצל רופא, ואני ומשפחתי נמצאים במצב כלכלי קשה מאד וזה מאד מלחיץ. אני מבינה, שאתם, כרבנים, כנראה לא יכולים להציע דרך הלכתית לבצע מילה לילד, שאמו לא נחשבת ליהודייה, אבל, אולי, תוכלו לעזור לי ולייעץ על דרכים אחרות, שאתם יודעים עליהם. אני ממש לא יודעת שום דבר, ולכן אשמח מאד לכל סוג של מידע ו/או עזרה!
בכבוד רב ותודה מראש על כל התייחסות לפנייתי
תשובה
ב"ה כ"ט תמוז תשס"ה
שלום רב!
ברית המילה היא מצוה שמוטלת על יהודים, כיון שלפי דברייך אינך יהודיה על פי ההלכה, בנך אינו זקוק לברית מילה. אם את מתכוונת בעתיד לעבור הליך של גיור עם הבן, את יכולה לבקש ממוהל שימול אותו לשם גיור, המוהל יצרף עוד שני אנשים שיהוו בית דין.
ניתן גם למול אותו שלא לשם גיור עם מוהל, אלא שיש ליידע את המוהל על כך שאינך יהודיה, על מנת שלא יברך את ברכות המילה, אבל את הברית עצמה הוא יכול לעשות. אם בעתיד הבן יתגייר יעשו לו הטפת דם במקום ברית מילה.
בשעה טובה
בניהו ברונר
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם