ברירת תבלינים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 10/09/02 19:19 ד בתשרי התשסג

שאלה

אני נוהגת לקנות תבלינים טחונים בכמויות קטנות בהכשרים מהודרים ביותר ואף מקפידה לשמרם בקירור.

השבוע ראיתי על המוצרים את ההערה יש לברור לפני השימוש.

רציתי לדעת האם יש לברור תבלינים ???? איך ? הרי חלקם מעורבים או טבולים בשמן וישנם כאלה חריפים כמו פלפל שחור וגם עליו צוין שיש לבררו.

אשמח לתשובתך בהקדם

תשובה

אין חובה לברור את כל התבלינים. אולם, קורה ולעיתים התבלינים נגועים, כגון: כמון, וזעתר, תבלינים מעורבים, כמו תבלין לקציצות או לדם וכו'.
לכן טוב לברור בדיקה מדגמית לאחר רכישת התבלין ואח"כ להקפיאם.
אפשרות נוספת היא, פשוט לפזר התבלין לפני השמוש ע"ג היד ולבדוק.
ונכון הדבר שתבלינם כמו פלפל שחור\לבן ומלח לא מצריכם כלל וכלל בדיקה.