שאלה
שלום כבוד הרב. אני ברקוך ה' מחובר לה' חזק,וצפיתי יום אחד באתר הידברות בלינק של הרב זמיר כהן.
והוא מספר שמתי שאברהם יצא מן המערה אז הוא חשב שהשמש והירח זה מי שברא את העולם,ואחר כך הוא ראה שזה מחזוריות שפעם הירח עולה ופעם השמש והוא הבין שיש בורא לעולם וזה לא משהו גשמי והוא רצה להודות לאלוקים-אבל מאז נתקע לי בראש דבר מעצבן שכל פעם שאני רואה את השמש אני מרגי ברע שפעם עבדו אותה אבל אני יודע ה' הוא האלוקים ועדין זה מפריע לי אני לא יודע למה.
הרי ה' ברא את השמש ואת הירח ואת כל היקום ושמש זה כוכב זה הגדבר הכי לא הגיוני שיגידו שהיא יכולה לעשות משהו. אבל אתה יכול להציע לי בבקשה הצעה איך להוציא את המחשבה הדפוקה הזאת ולהיתחזק באמונה בה' שהוא ברא את כל מה שנמצא תודה רבה.
מ
תשובה
בסד
שלום רב .
קרא בכל פעם את פרק יט בתהלים.
למד את פרק זה,ותבין מי היא השמש ומה תפקידה בעולם. מה היא התורה לעומת השמש.
השמש שורפת ומזיקה לעור מיבשת וממיתה בחום ובצמא את מי נחשף לה יותר מדאי ..לא יכול להיות שהיא היא טטיב לעולם כמו בורא חס ושלום .. כי אצל השם יתברך יש רק טוב.
בברכה