ברוקולי וכרובית

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/01/08 11:12 יא בשבט התשסח

שאלה

שלום כבוד ברב!

לאחרונה שמעתי, שחל איסור חמור לאכול ברוקולי וכרובית בשל החשש הרב לתולעים.

שאלתי היא, האם לא ניתן לאכלם כלל?! גם לא כשקונים אותם קפואים בסופר (של חברת סנפרוסט וכדו'.. האם יש בכל זאת דרך להכשירם, במידה וקונים אותם טריים?!

תודה מראש !

שבת שלום!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום,

אין אסור גורף לאכול כרובית וברוקולי.
יש דרכים רבות לכך. יש אומרים שצריך להרתיח את הכרובית ולראות אם יש תולעים הצפים על פני הסיר.

לגבי ברוקולי או כרובית כשרוצים לאכול חי - אם זה בא מהקפאה חשוב בבדיקה טובה וכן שטיפה יסודית רצוי עם מי סבון.

בברכה,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן