ברוך שלא עשני אשה?

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/11/01 09:53 טו בכסלו התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

בתור בחורה צעירה בתחילת תהליך אמונתי משמעותי, אני משתדלת ללמוד עוד ועוד נושאים, תפילות ולהעלות על סדר יומי שאלות שחשוב לי לשמוע תשובות עליהם. להרבה דברים שנראים לאדם חילוני כ"אפליה" או "שוביניסטיות" קיבלתי תשובות שיכולתי להתחבר אליהן (כגון "קול באשה ערווה" או שאלת כסוי הראש). אך למרות כל חקירותי בנושא מעמד האשה ביהדות יש עוד דבר שמציק לי:

אם יש טענה שהאשה היא למעשה חלק חשוב ביצירת החיים, אם בעל חייב להתייעץ באשתו במקרים מסוימים, אם לאשה תפקידים כה חשובים - למה ברוך שלא עשני אשה? למה לא אומרים הגברים והנשים כאחד ברוך שעשני כרצונו?

אשמח אם תשיב לי על שאלה זו,

בברכה,

תמר אור.

תשובה

ב"ה

תמר,

על שאלה זו עניתי בתשובה שכותרתה: "נשים ביהדות".

כל טוב,

שי