בקשת רשות להשתמש ...

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 27/09/11 22:34 כח באלול התשעא

שאלה

שלום

אני לומדת במוסד אקדמי פעם בשבוע, ליום עיון המתמשך לאורך כחודש .על מנת ללמוד בתוכנית זו אני משלמת סכום על הקורסים שאני באה ללמוד שם.

כיוון שאני נוהגת לסכם על מחשב נייד את השיעורים, לעיתים קרובות אני נעזרת בשקע החשמל להטעין את המחשב במהלך היום.

- היום פנתה אליי אחת הלומדות ואמרה לי לא להטעין את המחשב בנקודת החשמל בכיתה כיוון שזה גזל ואני מחויבת לבקש רשות.

להפתעתי הרבה( יש לציין) לא הבנתי למה היא אמרה שאני מחויבת לבקש רשות, וניסיתי להסביר לה שזה בעצם כעין אחד מהשירותים שאנחנו מקבלים כאשר אנחנו באים ללמוד(ובמיוחד שזה לא בחינם) כגון: קולר שמציבים בבנין לטובת הלומדים, שירותים וכול'.

היא טענה במרץ שאמרו לה שחייבים לבקש רשות, אחרת זה גזל.

אז אמרתי לה שאני מוכנה לשאול רב בעניין למרות שאני חושבת שממש אין בעיה.

-האם הרב חושב שאני צריכה לבקש רשות או שזה כמו כל השירותים האחרים שאני מקבלת כסטודנטית?

שנה טובה!

תודה רבה:)

תשובה

שבוע טוב

שאלה מעניינת שאלת.

ברור כמובן שהחשמל שייך למוסד האקדמי, וששימוש בו חייב להיות ברשות המוסד.

אך נראה לי שהצדק עימך. בעולמנו המתקדם, ברור לכל אחד ששקע חשמלי בכיתה נועד על מנת להטעין בו מחשבים, לצורך השיעור, וממילא זה חלק מהמובן מאליו של המוסד כמו גם של התלמידים.
כמדומני שכך נוהגים בכל מקום, שתלמידים משתמשים במחשבים בשיעורים ומטעינים אותם מהשקעם של המוסד.

כל טוב

אורי