שאל את הרב

בקשת סליחה מאוחרת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/05/06 15:35 יד באייר התשסו

שאלה

בס"ד

שלום!

לפני 4 שנים בערך פגעתי בחברה שלי ללא ידיעתה. בגלל שדיברתי עם מישהו מסוים גרמתי לכך שהיא לא התקבלה למקום אליו ניסתה להתקבל. היא מעולם לא ידעה שזה בגללי ואני מעולם לא אמרתי.

כעסתי על עצמי מאוד אך לא אמרתי דבר.

לאחרונה נזכרתי בזה וחשבתי על זה.

האם אני צריכה לספר לה את כל הסיפור ולבקש את סליחתה? או שאם אין היא יודעת על כך בכל מקרה, ולמעשה לא כועסת עלי בגלל זה, אין צורך להעלות את זה ולגרום אולי לכעס ומתח על משהו שכרגע אין היא יודעת על קיומו?

(כמובן שזה לא מפחית מחומרת המעשה שלי, אך בעקבות שלא התקבלה לשם, פנתה לכיוון אחר לגמרי שממנו המשיכה והתפתחה, והיא עוסקת בזה מאז גם כיום).

תודה רבה!

תשובה

ב"ה


שלום.

1)הנקיפות מצפון שיש לך מזה צריכים לכוון אותך להביט לעתיד .ולנסות להמנע מלדבר דיבורים שאינם נצרכים ושלא מבאים שום תועלת .ואולי כדאי לך ללמוד הלכה יומית בספר שמירת הלשון.

2)ומה שהיה -היה. ונגמר.
ואת לא צריכה לשוחח איתה על כך ולא לצער אותה ולומר לה ול"העיר את הדובים מרבצם".
ואת לא צריכה לקחת את המקרה הזה ללב כי אם לא קבלו אותה אז היה להם סיבות טובות לכך והם עשו את השיקולים שלהם ודנו בעיניין וקבלו החלטה שלא בהכרח הייתה מושפעת ממה שאת אמרת .וזה לא וודאי במאה אחוז כי למוסד הזה היה שיקול דעת ובחירה חופשית והם הם שהחליטו והשם כיוון אותם בהחלטה הזו שזה יהיה לטובתה של אותה חברה שלך כי המקום שלה הוא לא המקום הזה והראיה שלא קבלו אותה.


בהצלחה לך ובהצלחה לה.


עויזאל אליהו,

כתבות נוספות