בקשות פרטיות בתפילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/11/02 13:47 יד בכסלו התשסג

שאלה

שלום קוראים לי הודיה ואני בת 16 וחצי. השאלה שלי היא בנושא תפילה. ראש האולפנה שלנו פעם אמר לנו שאפשר ממש לדבר עם אלוקים, והוא הזכיר מקום בתפילת העמידה אבל אני ממש לא זוכרת איפה זה אם תוכלו לעזור לי אני ממש אשמח.

בברכה

הודיה.

תשובה

שלום הודיה,
בשאלתך בקשת לדעת היכן ניתן לדבר ממש עם אלקים, ובאמת בכל התפילה אנו עומדים לפני בורא עולם ומדברים אתו - מודים לו על כל הטוב שגומל עמנו, מפארים את שמו, ולבסוף גם מבקשים את צרכי כלל ישראל. ודאי התכוונת לשאול היכן ניתן לבקש בקשות פרטיות - על כך כותב השולחן ערוך בהלכות תפילה (סימן קיט, סעיף א): "אם רצה להוסיף בכל ברכה מהאמצעיות מעין הברכה מוסיף. כיצד, היה לו חולה מבקש עליו רחמים בברכת 'רפאינו'. היה צריך פרנסה, מבקש עליה בברכת השנים... וב'שומע תפילה' יכול לשאול כל צרכיו, שהיא כוללת כל הבקשות... ובברכת 'שומע תפילה' וכן בסוף התפילה, בין קודם 'יהיו לרצון' בין אחריו, יכול לשאול בין בלשון יחיד ובין בלשון רבים, בין צרכיו ממש בין צרכי רבים". יהי רצון שיתקבלו תפילותיך ותפילות כל עם ישראל ברצון.
רפאל
חברים מקשיבים