בצק

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/09/11 15:23 כד באלול התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

אם אני לא טועה שאלתי כבר את השאלה הזו אבל לא חזרה לי תשובה ואני יודעת שאסור לשאול פעמיים אבל זה דחוף!

כשסבתא שלי מכינה בצק היא שמה אותו על כמו דלפק כזה שעליו בטוח נשפך כבר בשר או חלב. הבצק חלבי.

האם מותר לי לאכול ממנו?

תשובה

אם מאז שנשפך הבשר או החלב, עברו 24 שעות - הבצק מותר.
אותו הדבר הוא אם הבשר או החלב שנשפכו, אפילו ביממה האחרונה היו קרים ולא חמים.
אם ביממה האחרונה נשפך בשר חם, וכעת הבצק מונח על הדלפק, זו יכולה להיות בעיה, אבל גם אז, יתכן שניתן להוריד רק את הבצק שנגע בדלפק, שכבה עדינה, ולהשתמש בשאר, אבל לזה כמובן צריך הוראה ספציפית של רב, לכל מקרה.