בעניני הדרכה בסניף

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/09/02 22:02 כג בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום!

א. האם המטרה של חבריא ב' הוא ללמוד תורה?

שהרי זה הכי אידיאלי , לא כן?

ב. אני לא יודע אם זה קשור לכבוד הרב, אבל אודה לרב אם יוכל להשיב לי.

אני רוצה להעביר פעולה למדריכים בסניף, אלא אני לא יודע על מה. האם לרב יש איזה רעיונות שכדאי לדבר עליו בימים אלו? (רק בראשי פרקים) איזה מסרים חשובים כדאי להעביר למדריכים ?

ג. האם זה טוב שבחור בן ישיבה (הסדר) ידבר עם בחורים בכיתה י' על עניני צניעות או שעדיף שרב ידבר איתם על זה.? (אני מתכון להסביר למה זה חשוב , ומה זה בעצם "צניעות" וכדומה, ולא להכנס לגדרי ההלכה)

תודה!!

תשובה

בה

שלומות!

א. המטרה של חבריא ב' היא בראש ובראשונה ל ח י ו ת
חיים של תורה. חיים אלה כוללים גם לימוד תורה אך לא רק לימוד במובן העיוני. הם כוללים גם עיסוק בהנהגות שבין אדם לחברו, הם כוללים גם עיסוק בחסד, הם כוללים גם מפגש עם שגרת חיים, עם תרבות בילוי, עם תרבות דיבור ועוד.
חבריא ב' היא ביטוי לחיים ולכן יש לעסוק במורכבות החיים על מכלול החלקים שלה.

ב. אינני חושב שיש לי את היכולת להציע לך נושאים משום שאני חושב שהפעולות הטובות ביותר הן אלה שאתה חש הזדהות עם הנושא כך שתעביר אותו בכל העוצמה ולאחר שתכין אותו היטב.

ג. למה לא? גם אתה! בעדינות, ברצינות, בכבוד ובבגרות.

כל טוב,

שי