בעל תימני ואשה ספרדיה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/12/02 13:19 ד בטבת התשסג

שאלה

אני ממוצא תימני ומאוד קנאי למסורת מבית אבא.

אשתי היא ספרדיה הקובעת הלכתה ע"פ פסקי ההלכה של הרב אליהו.

דבר זה מאוד מפריע לנו וגורם למריבות רבות.

שאלתי היא ע"פ מה אנו צריכים לנהוג ?

האם זה מוגדר בהלכה??

או שהיא מחוייבת לנהוג לפי המנהגים שלי??

תשובה

בס"ד

אשתי אשכנזיה והיא נוהגת בתפילה וכד' במנהגי בית הוריה.

בהלכות שקשורת לבית אנחנו נוהגים עקרונית כמו ספרדים ואשתי עשתה התרת נדרים לשם כך - אבל יש דברים שחשובים לה ובהם אני הולך לקראתה.

לדוגמא באופן עקרוני אוכלים אצלנו אורז בפסח. אבל בפועל היא לא רגילה לזה ובפועל לא אוכלים אורז בפסח בביתי. לא כמנהג מחייב לדורות אלה כהתחשבות אנושית. (ואני מקוה שזה כן יהיה מחייב לדורות)

שווה לי לא לאכול אורז שבוע על מנת שאשתי תהיה שמחה בחג פסח. זה מחיר זול מאוד להרבות שמחה. ואני משלם אותו בכיף.

כדאי שתחשבו ביחד מה אלוקים רוצה מכם - ואז הכל יהיה הרבה יותר פשוט. הוא בודאי לא רוצה קנאות ומריבות. בודאי לא על נושאי הלכה ומנהגים.

והאמת והשלום אהבו