בעלי חיים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/02/16 10:39 כב בשבט התשעו

שאלה

שלום,

ברצוני לשאול האם מותר לגדל קבוצת כלבים ממין נקבה ברובן לצורך רביה ומכירת הגורים כעסק רווחי.

לציין כי אי עיקור כלבה והמלטות מרובות חושפות אותה לפתח מחלות רבות בינהן סרטן וכדומה.

עוד לציין כי אין מדובר בכלבי שמירה או נחיה אלא בכלבי שעשוע לרוב וכן כי הבעלים דואג שהגורים יגיעו למשפחות רציניות.

תשובה

מותר.
אין שום בעיה לא לעקר. להיפך, פעולת העיקור אסורה מדרבנן (והתירו אותה רק על ידי גוי או באמצעים אחרים כגון עיקור הורמונאלי).