בעיות רוחניות בבית

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 20/04/13 19:57 י באייר התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני גרתי יחד עם חבר שאיתו שכרנו דירה בפ"ת.

בחודש ינואר השנה אותו חבר נדרס ע"י אוטובוס, כאשר נמצא שנהג האוטובוס היה אשם!

מאז אני גרתי לבד בדירת שני החדרים.

בערך חודשיים לאחר האירוע הטרגי החלו להתרחש דברים מעט מוזרים באותו החדר בו גר חברי...

פעם אני שומע צעדים, פעם אני שומע קולות, לפעמים כשניכנסתי לחדר נתקפתי חרדה פתאומית ומהתי לצאת החוצה ופעם כאשר חזרתי מהעבודה, גיליתי כי דברים זזו ממקומם.

יש לציין כי לאחר המוות לא עשיתי שום דבר בנידון מבחינה רוחנית (טיהור ניקיון וכד'..).

כמו כן חשוב לציין שיש לי מזוזה על הדלת אבל לא בדקו אותה למעלה משנתיים וחצי.

בקרוב צריכים להגיע אלי אורחים מחו"ל ואני לא רוצה שמשהו יקרה להם.

אנא עזרו לי, תודה מראש דני

תשובה

שלום וברכה

אין לך מה לחשוש. הדברים שציינת הם כנראה דמיונות הנובעים מחרדה אישית שלך שאולי, אם הדברים ממשיכים, יש להיעזר בגורם מקצועי. חשוב בלי קשר לבדוק מזוזות וליצור שינוי מוסרי בחיים אולם לא לפתח תלות וחרדה, ו"תמים תהיה עם ה' אלוהיך".

בהצלחה חגי