בעיות צניעות בקיבוץ

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/12/02 01:02 ל בכסלו התשסג

שאלה

זהו! החלטתי! אחרי תקופה ארוכה של התלבטות קשה החלטתי שאני רוצה להיות דתיה עד הסוף!!! זאת אומרת לנסות לקיים גם דברים שהחברה שלנו(החברה הדתית לאומית) פחות מקפידה עליהם. אני גרה בקיבוץ דתי והמצב הדתי לא משהו. כל הבנות הולכות עם מכנסיים בקיבוץ ובטיולים, הקשר עם הבנים הוא חופשי לגמרי (גדלנו איתם מגיל אפס...). אני משתדלת להקפיד ולדקדק יותר - זה לא כל כך קשה לי, אני נותנת לאהבה הגדולה שלי אל הקב"ה להוביל אותי. אבל בעיה אחת יש לי- אני לא יודעת מה לעשות לגבי הקשר עם הבנים... חשוב לציין שהחברה שלנו בקיבוץ מעורבת לגמרי- אין מצב שאני אהיה רק עם הבנות ולא עם הבנים- כי אנחנו תמיד מסתובבים ביחד! ואני ממש לא רוצה להתנתק מהחברה.... אין לי מושג מה לעשות כבר מספיק קשה לי להיות שונה מכולם- (למרות שמקבלים את זה ממש יפה ומכבדים את ההלטות שלי) אני לא רוצה גם להפסיק להיות עם החברים שלי!!! מה לעשות?! מותר לדבר עם בנים בכלל???

תשובה

שלום!
כל הכבוד שבחרת להתחזק ואת עומדת בכך גם שאת יוצאת דופן. המשיכי לדבוק במה שיש באפשרותך ואל תשברי ממה שאינו בידייך. חברה מעורבת היא בהחלט פגם, אבל את כמו אנוסה בזה. זה ביתך ואינך צריכה לעזוב אותו, בגלל מה שאינו מושלם. נסי רק שאת הקשרים העמוקים ושיחות הנפש תפתחי עם בנות ולא עם בנים, ואם יש ערב שבו סתם מורחים את הזמן בדיבורים של הבל –אינך צריכה להישאר שם עד הסוף. כמובן, המשיכי להישמר מנגיעה, ותתעודדי שחבריך מכבדים את דרכך. זה סימן שהחברה שלכם בעלת יסודות טובים, ושיש באפשרותך גם לבנות את עצמך נכון, וגם להוסיף לבניין של סביבותיך.
ברכה והצלחה!
טל, חברים מקשיבים