בעיות באמונה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 15/08/14 06:19 יט באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

בזמן האחרון יש לי בעיות באמונה. אני מרגיש כעס על הקב"ה על זה שיש לו דרישות מאיתנו. אני מרגיש שהוא שם אותי פה בעולם המתוסבך הזה בלי שאני רוצה בזה, ואז הוא עוד מצפה ממני לדברים?! כאילו, איך ה" שם אותי בעולם הדפוק הזה עם כל הנסיונות והבעיות, ואז דורש ממני ללכת נגד כמעט כל דחף טבעי שיש לי? כל זה מפריע לי להתפלל וללמוד בלב שלם. יוקל לי מאוד אם כבוד הרב יוכלל לענות לי, ואני מקווה שהרב מבין למה אני מתכוון.

תודה מראש, יוסף

תשובה

שלום.
אני מבין היטב למה אתה מתכוון. הקב"ה רוצה לתת לכל אחד מאיתנו שכר, ושכר נותנים רק על "עבודה" שמצדיקה "תמורה". מי שמסתלבט על חוף הים, עם שתיה קרה ומוסיקה- יודע שלא יקבל על זה שכר. מי שמזיע ועובד בעבודה כזו או אחרת- יקבל שכר.
עכשיו תחליט אם אתה רוצה את ה"שכר" שהקב"ה הבטיח לנו, או לא...