בעיה

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 14/04/03 06:11 יב בניסן התשסג

שאלה

האם הסתכלות אי רצונית על דדי נשים(הלבושות צנוע או לא צנוע)

היא בעיה פסיכולוגית או דבר נורמלי?

איך פותרים את הבעיה הזו?

תשובה

ב"ה

רוב שלומות

ידידי היקר
אישיותו של האדם מכילה גם יצרים. יצרים אלה חיוניים ביותר להמשך המין האנושי. ולכן משיכה מינית הינה ענין נורמאלי ביותר {ובדיוק ההפך, אם היא לא קיימת אזי יש בעיה}.

אז זו לא בעיה שיש לפתור אלא אתגר ממשי.

איך מצליחים בו?

א. מבינים את מהותו של המאבק - המאבק נוגע לרצונה של התורה להעלות אותנו לרמה של חיים בעלי משמעות. האדם שנותן למשיכה המינית להפעיל אותו {ועל כך מסתמכים הפירסומות המשדרים מיניות מופרזת ומוקצנת רק כדילמכור עוד חבילת ממתקים עד כדי כך שקשה קשה לחמוק מהם} איננו מתבונן באישותו של בן המין האנושי, במוסריותו, בכישוריו, בערכיו בניסיון חייו. בקיצור הוא איננו נותן לחלקים הגבוהים שבאישיותו לפעול. בלוטה מסויימת במוח ובמקומות נוספים משחררת כמה חומרים למערכת הדם, ואז מתפקד האדם בדיוק כמו כל בעל חי אחר, מגיב בהתאם. כמה הורמונים וזהו.

התורה רוצה - לא משיכה מינית חייתית אוטומאטית, היא רוצה שליטה על התודעה, היא רוצה אנושיות, היא רוצה רגש {משיכה איננה רגש היא דחף, כמו רעב , או צורך באויר}, היא רוצה אנושיות אמיתית - היא רוצה קדושה.

ב. מה עושים - מחליטים, שולטים על העיניים. נופלים לפעמים, אך לא מתיאשים רק מוסיפים כוח, אין חיים ללא נפילות {מי שמדבר בסיגנון של 'אפס נפילות' כזה הינו או טיפש או שקרן}.

ג. ממלאים את החיים בתוכן עמוק ממשי. אמר לי פעם מרצה לפילוסופיה - הרוחניות כל כך מעניינת, המיניות בסופו של דבר - משעממת.

מלא את חייך ושלוט על חושיך

ובהצלחה בטיפוס על ההר

רק בשמחה
רפי פוירשטין