בעיה בשלום הבית.

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 11/09/02 22:46 ה בתשרי התשסג

שאלה

אנו זוג דתי לאומי התחתנו לפני כ-3 שנים ומסיבות שונות עדיין לא הבאנו ילדים לעולם.

אשתי מתעקשת לקרוא למשפחתינו את שם המשפחה שלי ושם המשפחה שלה גם יחד. כמו כן שמם של הילדים שלנו בעזרת השם היא רוצה לקרוא להם בשם המשפחה המשותף שלי ושלה. יש לציין כי אני מתנגד לכך , כלומר אני רוצה ששם המשפחה המשותף יהיה רק כשם המשפחה שלי שאיתו באתיוכך שמם של ילדינו. מה עלי לעשות?

שאלה נוספת: מקובל אצל המשפחה של אישתי לקרוא לבת הראשונה שתוולד - לקרוא לה כשם האימא שלה שנמצאת בחיים. (כך עשו רוב בניה וביתה למעט אח אחד שסירב), אני גם על זה מתנגד. מה עלי לעשות כדי למנוע בשתי השאלות בעיות קשות של שלום בית?

אודה לכם על תשובתיכם במהרה.

i_baruch@zahav.net.il

תשובה

אילן שלום,
מה לא עושים לשלום בית.
אין שום בעיה ששם משפחתיכם ישאו את שם משפחת אשתך ושם משפחתך.
וכן הדין בענין הבת הראשונה שתוולד לחיים טובים ולשלום,למען שלום הבית ולכבוד אם אשתך,תוותר.והקב"ה
ישלח לכם ברכה והצלחה,אהבה ואחוה,שלום ורעות.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני